Αποφοίτησα από το τμήμα ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση κλινικής και κοινωνικής ψυχολογίας.
Η διπλωματική μου εργασία αφορούσε τον επιστημονικό διάλογο των Jean Piaget και Lev Vygotsky και είχε τίτλο «Η ζώνη της εγγύτερης ανάπτυξης και οι συνέπειες της για την εκπαίδευση».
Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στον συμβουλευτικό σταθμό για τοξικοεξαρτημένους του Ψυχιατρικού σταθμού θεσσαλονίκης. Εκεί παρείχα βοήθεια σε τοξικοεξαρτημένους για την αναγνώριση των προβλημάτων που προκύπτουν από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ψυχικό, κοινωνικό και σωματικό επίπεδο. Ταυτόχρονα παρείχα βοήθεια για να ενίσχυθεί η προσωπική επιλογή για δια βίου αποχή από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και συμπεριφορές και για την διαμόρφωση της αντίστοιχης στάσης ζωής.
Έχω κάνει μεταπτυχιακό επιπέδου Master στην “Ειδική Εκπαίδευση” στην σχολή “Επιστημών της Αγωγής” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Master Of Education). Αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ. (αριθμός πράξης : 48-4218).
Έχω παρακολουθήσει μαθήματα «Μεθοδολογίας Ποιοτικής Έρευνας στην Ψυχολογία και στην Εκπαίδευση» στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» στην Φιλοσοφική Σχολή, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχω ολοκληρωμένη κλινική εκπαίδευση τεσσάρων ετών στο συνθετικό μοντέλο συστημικής ψυχοθεραπείας στο “Εργαστήριο Διερεύνησης ανθρώπινων σχέσεων”. Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση στην συστημική ψυχοθεραπεία, πρακτική άσκηση, εποπτεία, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία.
Έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο δύο ετών με θεωρητικό και κλινικό περιεχόμενο στην “Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρία” σχετικό με την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.
Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης με θεωρητικό και κλινικό περιεχόμενο, συνολικής διάρκειας 8 μηνών, στην “Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας”.
Η ψυχαναλυτική μου παιδεία έχει συμπληρωθεί με αρκετά χρόνια προσωπικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας.
Είμαι κάτοχος της υπ’ αριθμ. 8330/99 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έχω δουλέψει για πάνω από μια δεκαετία σε διάφορα κέντρα με άτομα με αυτισμό ή νοητική στέρηση στηρίζοντας την αυτονομία των ατόμων με ειδικές ανάγκες στους τομείς των κοινωνικών και προσαρμοστικών δεξιοτήτων, γενικότερα της λειτουργικότητας τους.
Σήμερα παράλληλα με το ιδιωτικό γραφείο που διατηρώ, εργάζομαι ως ψυχολόγος με την ευθύνη του επόπτη στη μονάδα SOS για άτομα με αυτισμό ή νοητική στέρηση.
Προσφέρω συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και γενικότερα στις οικογένειες των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να αποκτήσουν αυτογνωσία για τα συναισθήματα τους και να κατακτήσουν μια θετική στάση απέναντι στα παιδιά τους και την αγωγή τους. Έχω την ευθύνη για την διαμόρφωση και επίβλεψη της υλοποίησης του επιστημονικού εκπαιδευτικού προγράμματος της μονάδας. Προΐσταμαι της επιστημονικής ομάδας της μονάδας ως συντονιστής της. Στην απασχόληση μου περιλαμβάνονται οι συνέντεξεις και οι αξιολογήσεις των νέων περιστατικών.
Επίσης έχω διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης των παιδικών σταθμών στον δήμο Αχαρνών όπου παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς για διάφορα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά τους.
Παράλληλα με την κλινική μου δουλιά ασχολούμαι και με την έρευνα στο πεδίο της ψυχοθεραπείας. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διδακτορική μου διατριβή εστιάζει στους θεραπευτικούς παράγοντες που λειτουργούν στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, στην βάση των σύγχρονων συζητήσεων που διεξάγονται διεθνώς στον ευρύτερο χώρο της συστημικής – οικογενειακής θεραπείας. Θεωρώ άγονο το διχασμό ανάμεσα στον καλά καταρτισμένο κλινικό και στον ερευνητή, καθώς είναι πεποίθηση μου ότι οι δύο αυτές ιδιότητες μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και ενισχύει η μία την άλλη.
Έχω μιλήσει σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες που σχετίζονται με το επιστημονικό μου αντικείμενο.
Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια στα πλαίσια της διαρκούς και εφ’ όρου ζωής εκπαίδευσης που απαιτεί το επάγγελμα του ψυχολόγου.
Αρθρογραφώ συχνά πάνω σε θέματα ψυχολογίας στις εφημερίδες “Αχαρνόραμα” και “Αχαρναική Φωνή”.
Στο ιδιωτικό μου γραφείο παρέχω ψυχολογική υποστήριξη σε ζητήματα άγχους και στρες, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, μοναξιάς, διατροφικών διαταραχών, σε προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων καθώς και σε προβλήματα σχέσεων στην οικογένεια.
Στο ιδιωτικό μου γραφείο παρέχω υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας, συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζεύγους και ομαδική ψυχοθεραπεία.