ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Αποφοίτησα από το τμήμα ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, με κατεύθυνση κλινικής και κοινωνικής ψυχολογίας.
 • Η διπλωματική μου εργασία αφορούσε τον επιστημονικό διάλογο των Jean Piajet και Lev Vygotsky και είχε τίτλο «Η ζώνη της εγγύτερης ανάπτυξης και οι συνέπειες της για την εκπαίδευση».

Είμαι κάτοχος της υπ’ αριθμ. 8330/99 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

 • Έχω κάνει την πρακτική μου άσκηση στον συμβουλευτικό σταθμό για τοξικοεξαρτημένους του Ψυχιατρικού σταθμού θεσσαλονίκης. Εκεί παρείχα βοήθεια σε τοξικοεξαρτημένους για την αναγνώριση των προβλημάτων που προκύπτουν από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ψυχικό, κοινωνικό και σωματικό επίπεδο. Ταυτόχρονα παρείχα βοήθεια για να ενίσχυθεί η προσωπική επιλογή για δια βίου αποχή από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και συμπεριφορές και για την διαμόρφωση της αντίστοιχης στάσης ζωής.
 • Εδώ και μια δεκαετία δουλεύω σε διάφορα κέντρα με άτομα με αυτισμό ή νοητική στέρηση στηρίζοντας την αυτονομία των ατόμων με ειδικές ανάγκες στους τομείς των κοινωνικών και προσαρμοστικών δεξιοτήτων, γενικότερα της λειτουργικότητας τους.
 • Σήμερα παράλληλα με το ιδιωτικό γραφείο που διατηρώ, εργάζομαι ως ψυχολόγος με την ευθύνη του επόπτη στη μονάδα SOS για άτομα με αυτισμό ή  νοητική στέρηση.
 • Προσφέρω συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και γενικότερα στις οικογένειες των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να αποκτήσουν αυτογνωσία για τα συναισθήματα τους και να κατακτήσουν μια θετική στάση απέναντι στα παιδιά τους και την αγωγή τους. Έχω την ευθύνη για την διαμόρφωση και επίβλεψη της υλοποίησης του επιστημονικού εκπαιδευτικού προγράμματος της μονάδας. Προΐσταμαι της επιστημονικής ομάδας της μονάδας ως συντονιστής της. Στην απασχόληση μου περιλαμβάνονται οι συνέντεξεις και οι αξιολογήσεις των νέων περιστατικών.
 • Επίσης σήμερα είμαι επιστημονικός συνεργάτης των παιδικών σταθμών στον δήμο Αχαρνών όπου παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς για διάφορα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά τους.
 • Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμιναρία στα πλαίσια της διαρκούς και εφ όρου ζωής εκπαίδευσης που απαιτεί το επάγγελμα του ψυχολόγου. Ανάμεσα σε  αυτά είναι το τετράμηνο σεμινάριο για την συστημική θεωρία και θεραπεία στο “Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων σχέσεων”. Σήμερα συνεχίζω την εμβάθυνση μου στην συστημική θεραπεία στο “Εργαστήριο Διερεύνησης ανθρώπινων σχέσεων”, παρακολουθώντας το τετραετές πρόγραμμα κλινικής μετεκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία. 
 • Έχω μιλήσει σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες που σχετίζονται με το επιστημονικό μου αντικείμενο.
 • Αρθρογραφώ συχνά πάνω σε θέματα ψυχολογίας στις εφημερίδες “Αχαρνόραμα” και “Αχαρναική Φωνή”.
 • Στο ιδιωτικό μου γραφείο παρέχω ψυχολογική υποστήριξη σε ζητήματα άγχους και στρες, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, μοναξιάς, διατροφικών διαταραχών, σε προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων καθώς και σε προβλήματα σχέσεων στην οικογένεια.
 • Στο ιδιωτικό μου γραφείο παρέχω υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας, συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζεύγους και ομαδική ψυχοθεραπεία.

 

 

logo